rozkładanie schematów

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Ola00
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 61
Rejestracja: 30 lis 2021, 13:55
Podziękowania: 14 razy

rozkładanie schematów

Post autor: Ola00 »

Rozłóż schematy ze względu na podaną zależność funkcyjną.
(a) R = (U, F) = ({A, B, C, D, E}, {B → CD, C → A, CE → D, B → D}), B → D.
(b) S = (W, G) = ({A, B, C, D, E}, {A → D, AD → C, C → E, BC → E}), AD → C.
ODPOWIEDZ