Korzystając z praw de Morgana podać formułę boolowską funkcji odwrotnych

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ilmarinen
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 15
Rejestracja: 10 maja 2020, 09:35
Podziękowania: 9 razy
Płeć:

Korzystając z praw de Morgana podać formułę boolowską funkcji odwrotnych

Post autor: ilmarinen »

Proszę o pomoc w poniższym zadaniu:
Korzystając z praw de Morgana podać formułę boolowską funkcji odwrotnych do:
1. \(A\cdot(B+C \cdot D)\)
2. \(A\cdot B \cdot C+B \cdot (-C+-D)\)
ODPOWIEDZ