co to znaczy całkować funkcję zawierającą liczby zespolone?

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
fanildean
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 01 cze 2022, 06:17
Płeć:

co to znaczy całkować funkcję zawierającą liczby zespolone?

Post autor: fanildean »

jeden z moich nauczycieli zintegrował funkcję \(y=e^{ix}= \cos x + i\sin x\), aby pomóc w pewnym wyprowadzeniu. „\(i\)” było traktowane tak, jak każda stała byłaby inaczej.

ale co reprezentuje integracja tej funkcji? ponieważ używa się „\(i\)”, ponieważ wielkość \(\sqrt{-1}\) jest niezdefiniowana, jak można określić obszar pod wykresem, który zależy od wartości „\(i\)”? czy obszary mogą być wyimaginowane?
Ostatnio zmieniony 01 cze 2022, 10:48 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości, cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]
ODPOWIEDZ