\(X= \left\{ x \in \rr : x^2-x=0\right\} \)
co oznaczają podane zbiory?
\(X^ \nn , \nn ^X\)
zbiory
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
Re: zbiory
\(X= \left\{ 0,1\right\} \)
\(X^ \nn \)to zbiór ciągów o elementach 0 lub 1 (jest ich tyle co liczb rzeczywistych)
\( \nn ^X\)to zbiór par uporządkowanych o elementach naturalnych (jest ich tyle co liczb wymiernych)
\(X^ \nn \)to zbiór ciągów o elementach 0 lub 1 (jest ich tyle co liczb rzeczywistych)
\( \nn ^X\)to zbiór par uporządkowanych o elementach naturalnych (jest ich tyle co liczb wymiernych)