Rodzina zbiorów: suma, przekrój

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wiktoriaziaja
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 14 gru 2018, 17:36
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Rodzina zbiorów: suma, przekrój

Post autor: wiktoriaziaja »

Dana jest rodzina zbiorów
\(A=\{ A_{n,m} : n,m \in \nn \bez \left\{ 0\right\} \}
\)
gdzie \(A_{n,m}= \left\{ x \in \rr : n-1 \le x \le n+m\right\}
\)
Zbiór \( \bigcup _n \bigcap _m A_{n,m}
\)
jest równy
\(A \emptyset \\
B [0; \infty) \bez \{ 1,2,3...\} \\
C[0, \infty ) \\
D \rr
\)
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: Rodzina zbiorów: suma, przekrój

Post autor: grdv10 »

Poprawną odpowiedzią jest C. Zacznij od wyznaczenia wewnętrznego przekroju.
ODPOWIEDZ