Pomocy Zbiory

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
martikad
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 108
Rejestracja: 01 lis 2019, 17:50
Podziękowania: 39 razy
Płeć:

Re: Pomocy Zbiory

Post autor: martikad »

martikad pisze: 17 lis 2019, 14:46 Dlaczego A - B = [0, \infty \)
A = [0,1]
B = (1, \infty \)
przecież w różnicy symetrycznej posiada elementy zbioru A nie należące do B.
Czyli powinno być A - B = [0]
Już wiem
ODPOWIEDZ