zaprzeczenia zdań

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
LuckyLuck
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 217
Rejestracja: 03 lut 2019, 16:42
Podziękowania: 96 razy
Płeć:

zaprzeczenia zdań

Post autor: LuckyLuck »

zapisz zaprzeczenia zdań
a) (\(3 \ge 2) \wedge (3^4=27)\)
b) \( \vee _{n \in N} (2x-3)<0\)
c) \(\wedge _{x \in C} (x>5 \vee x<6)\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: zaprzeczenia zdań

Post autor: radagast »

LuckyLuck pisze: 25 paź 2019, 16:36 zapisz zaprzeczenia zdań
a) (\(3 \ge 2) \wedge (3^4=27)\)
b) \( \vee _{n \in N} (2x-3)<0\)
c) \(\wedge _{x \in C} (x>5 \vee x<6)\)
a) (\(3 < 2) \vee (3^4 \neq 27)\)
b) \( \wedge _{n \in N} (2x-3) \ge 0\)
c) \(\vee_{x \in C} (x \le 5 \wedge x \ge 6)\)
ODPOWIEDZ