zbiory

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
enta
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 619
Rejestracja: 18 mar 2018, 13:33
Podziękowania: 206 razy
Płeć:

zbiory

Post autor: enta »

Wyznacz w układzie współrzędnych zbiory AxB i BxA gdy
\(A={(x,y):4 \le x^2++y^2<16}\)
\(B={y: \sqrt{y^2} \ge 4}\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

On się raczej nie zmieści w płaskim układzie współrzędnych, bo ma 3 wymiary :(
(chyba, że te dwa plusy koło siebie znaczą co innego niż myślę)
ODPOWIEDZ