zbiory

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

zbiory

Post autor: kate84 »

Wyznaczyc zbiory: \(X+Y,X-Y,X+X,Y-Y\):

a).
\(X=(-3,+ \infty ) \times [-1,2)\)
\(Y=[-1,1)^2\)

b).
\(X=[-1,1] \times \left\{ 3\right\}\)
\(Y=[1,+ \infty ) \times (- \infty ,2)\)

c).
\(X=R_+ \times \left\{ 0\right\}\)
\(Y= \left\{ (y_1,y_2) \in R^2:y_1 \le -1 \wedge y_2 \le 3\right\}\)
ODPOWIEDZ