zbior przeliczalny

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
FikiMiki94
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 305
Rejestracja: 11 paź 2014, 16:14
Podziękowania: 65 razy

zbior przeliczalny

Post autor: FikiMiki94 »

Pokazać , że zbiór jest przeliczalny\(\left\{ {x\in \nn : \exists y \in \rr : x= \tg y}\right\}\)
Ostatnio zmieniony 01 gru 2017, 23:00 przez FikiMiki94, łącznie zmieniany 1 raz.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Czy to jest dobrze przepisane ?
\(\left\{ {x\in \nn : \exists y \in \rr : x= \tg y}\right\}= \nn\) i tu nie ma co debatować .
ODPOWIEDZ