Indeksowana rodzina zbiorów

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maestrozi
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 20 sty 2016, 01:06
Płeć:

Indeksowana rodzina zbiorów

Post autor: maestrozi »

Chciałbym się tylko upewnić, czy wykonuję zadanie poprawnie :D

Polecenie rzecz jasna brzmi:
Dla danej rodziny zbiorów \((A_{t})_{t \in T}\) wyznaczyć \(\bigcup_{t \in T} A_{t}\) i \(\bigcap_{t \in T} A_{t}\)

\(A_{t} = (1 - \frac{1}{t} ; \pi + \frac{2}{t} ), T = \nn\)

\(\bigcup_{t \in T} A_{t} = (0; \pi )\)
\(\bigcap_{t \in T} A_{t} = [1; \pi -2]\)
ODPOWIEDZ