Nieskonczony iloczyn

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
brzydak
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 16 gru 2016, 16:39
Płeć:

Nieskonczony iloczyn

Post autor: brzydak »

Cześć.
Niech mi ktoś sprawdzi takie zadanie:

\(\cap_{n=1}^{\infty} (10-\frac{1}{n} ; \infty)= [10;\infty)\)

Czy to jest dobrze?
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

To jest bardzo dobrze.
ODPOWIEDZ