Dowód na zbiorach

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Qbaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 35
Rejestracja: 15 sty 2013, 19:39
Podziękowania: 9 razy
Płeć:

Dowód na zbiorach

Post autor: Qbaaa »

Udowodnij, że dla dowolnych zbiorów A,B,C,D zachodzą następujące implikacje i równoważności :

a)\(A \subset B \iff A= A \cap B\)
B)\(A \subset B \So B=A \cup (B \bez A)\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Dowód na zbiorach

Post autor: radagast »

Qbaaa pisze:Udowodnij, że dla dowolnych zbiorów A,B,C,D zachodzą następujące implikacje i równoważności :

a)\(A \subset B \iff A= A \cap B\)
\(\left[ x \in A \cap B \iff \left(x \in A \wedge x \in B \right) \So x \in A\right] \iff A \subset B\)
cbdo
ODPOWIEDZ