Logika Relacje

Zbiory, relacje, logika
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dante666
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 23 sty 2016, 14:16
Podziękowania: 17 razy
Płeć:

Logika Relacje

Post autor: dante666 »

W zborze \(\mathbb{C}\) określamy relacje \(\rho\) taką że : \(z_1\rho z_2\) wtt, gdy \(|z_1| \le |z_2| \wedge argz_1 \le argz_2\).

(i) Zbadać czy \(\left\langle\mathbb{C},\rho \right\rangle\)jest kratą, kratą zupełną?
(ii) Jeśli zbiór \(\left\langle\mathbb{C},\rho \right\rangle\) spełnia odpowiedznie własności, to dla zbioru\(\mathbb{A}= \left\{ 2e^i \frac{5}{6} \pi , 4e^{i \frac{1}{4} \pi} , \sqrt{2}e^{i \frac{5}{3} \pi} \right\}\) wyznaczyć zbiory ograniczeń \(\Gamma_{A}\) i \(\Delta _{A}\), kresy- o ile istnieją, a także elementy wyróżnione tego zbioru.
(iii) Podać, o ile istnieje, przykład łańcucha w zbiorze \(\left\langle\mathbb{C},\rho \right\rangle\)
dante666
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 23 sty 2016, 14:16
Podziękowania: 17 razy
Płeć:

Post autor: dante666 »

Proszę bardzo o pomoc :( :(
ODPOWIEDZ