Skala, mapa, plan... Brrr.. :)
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Skala, mapa, plan... Brrr.. :)
W jakiej skali liczbowej narysowana jest mapa, na której jeden centymetr odpowiada 250 km w terenie?
Re: Skala, mapa, plan... Brrr.. :)
1cm-250km
1cm-250 000m (bo 1km=1000m)
1cm-250 000 00 cm (bo 1m=100cm)
1:25 000 000
1cm-250 000m (bo 1km=1000m)
1cm-250 000 00 cm (bo 1m=100cm)
1:25 000 000
Otrzymałeś odpowiedź lub podpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!