prosze o pomoc
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
prosze o pomoc
prosze o pomoc jaką liczbą jest x jezeli pierwiastek(-1)+(-2)do potegi trzeciej -x=2 do potegi drugiej i jeszcze jedno (5-x)=13 prosze pilne!
-
- Stały bywalec
- Posty: 531
- Rejestracja: 11 gru 2012, 20:21
- Podziękowania: 13 razy
- Otrzymane podziękowania: 192 razy
- Płeć:
-
- Fachowiec
- Posty: 1239
- Rejestracja: 04 kwie 2011, 11:56
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 14 razy
- Otrzymane podziękowania: 608 razy
- Płeć:
Re: prosze o pomoc
Niestety nie rozumiem zapisu.
A z tego co napisałeś, wynika że \(\sqrt{-1}+(-2)^3-x=2^2\) oraz \(5-x=13\)
A z tego co napisałeś, wynika że \(\sqrt{-1}+(-2)^3-x=2^2\) oraz \(5-x=13\)
Otrzymałeś odpowiedź lub podpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!