zadanie

Ułamki, skala, procenty, wyrażenia algebraiczne.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kwiatek1414
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 188
Rejestracja: 11 wrz 2010, 22:34
Podziękowania: 7 razy

zadanie

Post autor: kwiatek1414 »

Karolina opowiada Michałowi: Potrafię bardzo szybko rozwiązać trudne zadania, na przykład w 10 sekund mogę obliczyć, o ile suma liczb 435,08+29,99 jest większa od różnicy liczb 435,08-29,99.Jak to możliwe?Spróbuj znaleźć metodę Karoliny i opisz
ją dokładnie.
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

Rozumowanie takie jak w poprzednim zadaniu:
\(435,08+29,99-435,08+29,99=29,99+29,99=30-0,01+30-0,01=60-0,02=59,88\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ