Chciałam się upewnić czy dobrze liczę:
Policz prowizje wysokości 2,2% powiększoną o wartość Vat (23%) z kwoty 60 000zł.
To będzie 1320 + 303,6 = 1623,6 ?
Prowizja - procenty
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 18457
- Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
- Podziękowania: 4 razy
- Otrzymane podziękowania: 9161 razy
Rozumiem,że do prowizji dolicza się 23% z dwóch i 2 dziesiąte %
\(1,23\cdot 0,022\cdot 60 000=1623,60\)
Jeśli 23%Vat jest z prowizji,a nie z kwoty 60 000zł,to masz dobrze.
Ponadto nie wiem,czy vat się płaci fiskusowi,czy dolicza do prowizji.
Kompletnie się nie znam na podatkach
\(1,23\cdot 0,022\cdot 60 000=1623,60\)
Jeśli 23%Vat jest z prowizji,a nie z kwoty 60 000zł,to masz dobrze.
Ponadto nie wiem,czy vat się płaci fiskusowi,czy dolicza do prowizji.
Kompletnie się nie znam na podatkach
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.