zapis

Ułamki, skala, procenty, wyrażenia algebraiczne.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
montana2626
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 25 paź 2012, 16:39
Podziękowania: 6 razy

zapis

Post autor: montana2626 »

czy wg Was poprawny jest zapis 1025 rok = XI wiek?
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6585
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Re: zapis

Post autor: anka »

Jak najbardziej.
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
montana2626
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 25 paź 2012, 16:39
Podziękowania: 6 razy

Post autor: montana2626 »

znaczy chodzi mi o znak równości.
1025 r = XI wiek
1026r = XI wiek
a to znaczy ze 1025 r = 1026 r ? :)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6585
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Re: zapis

Post autor: anka »

Raczej chodzi o to, że rok 1025 to XI wiek
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
montana2626
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 25 paź 2012, 16:39
Podziękowania: 6 razy

Post autor: montana2626 »

1025 rok to XI wiek
1025 rok - XI wiek
:) tak dopuszczalne wg mnie
ODPOWIEDZ