nawiasy

Ułamki, skala, procenty, wyrażenia algebraiczne.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
tataoli
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 21 paź 2012, 11:24
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

nawiasy

Post autor: tataoli »

Help, proszę o podpowiedź do zadania; wstaw nawiasy tak aby otrzymać wynik:
312:15-12+7x2=222
z góry dziekuję
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

\((312:(15-12)+7)\cdot2=(312:3+7)\cdot2=(104+7)\cdot2=111\cdot2=222\)
ODPOWIEDZ