Ułamki, skala, procenty, wyrażenia algebraiczne.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
justynka1736
- Dopiero zaczynam
- Posty: 27
- Rejestracja: 01 paź 2011, 18:21
- Podziękowania: 13 razy
- Płeć:
Post
autor: justynka1736 »
Wyrazenie nie ma sensu liczbowego jeżeli x jest liczbą 2x+5 \frac{}{} x2-6x+9
-
jola
- Expert
- Posty: 5246
- Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1967 razy
- Płeć:
Post
autor: jola »
\(\frac{2x+5}{x^2-6x+9} = \frac{2x+5}{(x-3)^2}\)
wyrażenie nie ma sensu jeżeli x=3