1. Za 3kg jabłek trzeba zapłacić 7,35zł. Ile zapłacisz za 5kg tych jabłek? A ile za 80dag?
2.Za półtora metra wstążki zapłacono 3zł 75groszy. Ile będzie kosztować 60cm tej wstążki?
Ułamki dziesiętne
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- rayman
- Stały bywalec
- Posty: 797
- Rejestracja: 13 gru 2011, 10:29
- Podziękowania: 51 razy
- Otrzymane podziękowania: 310 razy
\(3kg\rightarrow 7.35zl
5kg\rightarrow x zl\)
\(x=\frac{5\cdot 7.35}{3}=12.25zl\)
5kg\rightarrow x zl\)
\(x=\frac{5\cdot 7.35}{3}=12.25zl\)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 11:08 przez rayman, łącznie zmieniany 1 raz.
\(\mathbb{Z_{nm}}\cong\mathbb{Z}_{m}\times \mathbb{Z}_{n} \Leftrightarrow (m,n)=1\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)
- rayman
- Stały bywalec
- Posty: 797
- Rejestracja: 13 gru 2011, 10:29
- Podziękowania: 51 razy
- Otrzymane podziękowania: 310 razy
\(80dag=0.8kg\)
\(3kg\rightarrow 7.35zl
0.8kg\rightarrow x zl\)
\(x=\frac{7.35\cdot 0.8}{3}=1.96zl\)
\(3kg\rightarrow 7.35zl
0.8kg\rightarrow x zl\)
\(x=\frac{7.35\cdot 0.8}{3}=1.96zl\)
\(\mathbb{Z_{nm}}\cong\mathbb{Z}_{m}\times \mathbb{Z}_{n} \Leftrightarrow (m,n)=1\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)
- rayman
- Stały bywalec
- Posty: 797
- Rejestracja: 13 gru 2011, 10:29
- Podziękowania: 51 razy
- Otrzymane podziękowania: 310 razy
\(150cm\rightarrow 3,75zl
60cm\rightarrow x zl\)
\(x=\frac{60\cdot 3,75}{150}=1,50zl\)
za 60cm wstazki zaplacimy 1,50zl
60cm\rightarrow x zl\)
\(x=\frac{60\cdot 3,75}{150}=1,50zl\)
za 60cm wstazki zaplacimy 1,50zl
\(\mathbb{Z_{nm}}\cong\mathbb{Z}_{m}\times \mathbb{Z}_{n} \Leftrightarrow (m,n)=1\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)