3. Oblicz w pamięci
a) 6*(-9)=
b) (-4)* \(\frac{1}{2}\)=
c) (-10)*1.5=
d) (\(\frac{-2}{3})* (\frac{-2}{5}\))=
e) (-18)/3=
f) 2.2/(-2)=
g) 0.8*(-5)=
h) (-9)* (\(\frac{-2}{3}\))=
i) (-3)/( \(\frac{-1}{3}\))=
Mnożenie i dzielenie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 3
- Rejestracja: 17 mar 2012, 12:57
- Płeć:
-
- Witam na forum
- Posty: 3
- Rejestracja: 17 mar 2012, 12:57
- Płeć:
Re:KamilWit
nie!!!!!!!!!!!!KamilWit pisze:3. Oblicz w pamięci
hmm ? treść zadania nic Ci nie podpowiada ?
- rayman
- Stały bywalec
- Posty: 797
- Rejestracja: 13 gru 2011, 10:29
- Podziękowania: 51 razy
- Otrzymane podziękowania: 310 razy
a. \(6\cdot (-9)=-54\)
b.\(-4\cdot \frac{1}{2}=-\frac{4}{2}=-2\)
i tak dalej i tak dalej, to sa dzialania ktore masz zrobic w pamieci
b.\(-4\cdot \frac{1}{2}=-\frac{4}{2}=-2\)
i tak dalej i tak dalej, to sa dzialania ktore masz zrobic w pamieci
\(\mathbb{Z_{nm}}\cong\mathbb{Z}_{m}\times \mathbb{Z}_{n} \Leftrightarrow (m,n)=1\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)