procenty2,

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marlena01
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 152
Rejestracja: 23 mar 2010, 15:47
Podziękowania: 39 razy

procenty2,

Post autor: marlena01 »

nie umiem wstawic diagramu wiec napisze :)

C.Jedyna - 16 głosów
S.Wtórny - 20 głosów
M.Trójniak- 4 głosy
głosy nieważne - 10

zada. Jaki procent wszystkich głosów oddano na C.jedyna a jaki na M.Trójniak ? [odp.C.Jedyna 32%, M Trójniak 8% ]

zad2. oblicz o ile procent mniej głosów zdobył M.Trójniak niż S.wtórny [ odp. o 80% głosów ]

zad3. Sporządź na podstawie danych z rysunku diagram kołowy przedstawiajacy, jaki precoen wszystkich głosów oddano na każdego z kandydatów.[C jedyna 32%, S.wtórny 40% M.trójniak 8%, głosy nie ważne 20% ]
anex12345
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 413
Rejestracja: 27 mar 2010, 12:23
Podziękowania: 123 razy
Otrzymane podziękowania: 25 razy
Płeć:

Post autor: anex12345 »

zad 1 \(\frac{16}{50} \cdot 100%=32%\)
\(\frac{4}{50} \cdot 100%=8%\)
ODPOWIEDZ