procenty

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marlena01
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 152
Rejestracja: 23 mar 2010, 15:47
Podziękowania: 39 razy

procenty

Post autor: marlena01 »

Trzy pracownice -Anna,Barbara i Cecylia - podzieliły wynagrodzenie za pracę w stosunku odpowiednio 9:7:4. Jaki procent wynagrodzenia otrzymała każda z pań ?


odpowiedz to :Anna-45% , Barbara-35%, Cecylia-20%
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Anna - \(\frac{9}{9+7+4} \cdot 100%\)
Barbara - \(\frac{7}{9+7+4} \cdot 100%\)
Cecylia - \(\frac{4}{9+7+4} \cdot 100%\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ