oblicz
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 501
- Rejestracja: 15 sie 2012, 21:03
- Podziękowania: 12 razy
- Otrzymane podziękowania: 275 razy
Re: oblicz
\(2P_p+P_b=42 \pi \\
2P_p+24 \pi =42 \pi \\
P_p=9 \pi \\
\pi r^2=9 \pi \\
r=3 cm\\
P_b=24 \pi \\
2 \pi rh=24 \pi \\
2 \pi \cdot 3h=24 \pi \\
h=4 cm\\
V= \pi r^2 \cdot h= \pi \cdot 3^2 \cdot 4=36 \pi cm^3\)
2P_p+24 \pi =42 \pi \\
P_p=9 \pi \\
\pi r^2=9 \pi \\
r=3 cm\\
P_b=24 \pi \\
2 \pi rh=24 \pi \\
2 \pi \cdot 3h=24 \pi \\
h=4 cm\\
V= \pi r^2 \cdot h= \pi \cdot 3^2 \cdot 4=36 \pi cm^3\)