zadanie z geomatrii

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
betagama
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 24 lis 2014, 21:48
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

zadanie z geomatrii

Post autor: betagama »

Dany jest czworościan ABCD, w którym kąt ACB = kąt ADB = 90◦ oraz AC = CD = DB. Wykaż, że AB jest mniejsze od 2·CD.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

po 15 grudnia będzie rozwiązanie na stronie omg. Teraz musisz sobie z tym poradzić sama. Dobrze byłoby też zapoznać z regulaminem !
ODPOWIEDZ