Wyrażenia algebraiczne

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Emilia09890
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 15 kwie 2014, 17:40
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Wyrażenia algebraiczne

Post autor: Emilia09890 »

Dla patrzącego z góry płytka chodnika ma kształt ośmiokąta,w którym kolejne boki są prostopadłe ma ktoś to zadanie tam jest też rysunek,pliss o pomoc
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

A w jakiej przestrzeni ta płytka chodnika jest umieszczona ? Bo w euklidesowej takie cuda nie są możliwe :( (popraw treść)
josselyn
Expert
Expert
Posty: 4026
Rejestracja: 01 kwie 2010, 15:35
Lokalizacja: pod Lublinem - Niedrzwica
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1914 razy
Płeć:

Post autor: josselyn »

\(29 – 17 = 12\\
29 – 2 ·12 = 29 – 24 = 5 \\
6 · 12 + 5 = 77 \\
a = 77 cm\\
17 + (n – 1) · 12=12n+5\\\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!

„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”

George Polya
Emilia09890
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 15 kwie 2014, 17:40
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Post autor: Emilia09890 »

Jedna płyta ma 17
2 płyty mają 29 a musimy obliczyć ile ma a płyt. a ma 6 płyt o to ci chodzi
Emilia09890
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 15 kwie 2014, 17:40
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Post autor: Emilia09890 »

Dzięki :D
ODPOWIEDZ