Wyrażenia algebraiczne

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Emilia09890
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 15 kwie 2014, 17:40
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Wyrażenia algebraiczne

Post autor: Emilia09890 »

Hania płacąc w sklepie za trzy tabliczki czekolady , podała kasjerce 15 zł i otrzymała 0,60 zł reszty .
Które z równań odpowiada treści zadania , jeśli cenę tabliczki czekolady oznaczymy przez x ?
A.3x + 0,6 = 15
B.3x + 15 = 0,6
C.0,6x + 3= 15
D.15x + 0,6 + 3
Proszę o pomoc
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

odpowiedź A.
ODPOWIEDZ