Wyrażenia algebraiczne

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Emilia09890
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 15 kwie 2014, 17:40
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Wyrażenia algebraiczne

Post autor: Emilia09890 »

Hania płacąc w sklepie za trzy tabliczki czekolady , podała kasjerce 15 zł i otrzymała 0,60 zł reszty .
Które z równań odpowiada treści zadania , jeśli cenę tabliczki czekolady oznaczymy przez x ?
A.3x + 0,6 = 15
B.3x + 15 = 0,6
C.0,6x + 3= 15
D.15x + 0,6 + 3
Proszę o pomoc
heja
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1231
Rejestracja: 07 lut 2009, 11:28
Podziękowania: 32 razy
Otrzymane podziękowania: 385 razy

Re: Wyrażenia algebraiczne

Post autor: heja »

\(3x+0,60=15\)
odp.A
ODPOWIEDZ