Wyrażenia algebraiczne

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Emilia09890
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 15 kwie 2014, 17:40
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Wyrażenia algebraiczne

Post autor: Emilia09890 »

Ze wzoru = s = at do potęgi 2 : na 2 wyznacz t .
Proszę o szybką pomoc w rozwiązany zadania . :D
heja
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1231
Rejestracja: 07 lut 2009, 11:28
Podziękowania: 32 razy
Otrzymane podziękowania: 385 razy

Re: Wyrażenia algebraiczne

Post autor: heja »

czy wzór ma tak wyglądać?
\(S= \frac{at^{2}}{2}\)
Emilia09890
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 15 kwie 2014, 17:40
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Post autor: Emilia09890 »

Tak musi tak wyglądać
heja
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1231
Rejestracja: 07 lut 2009, 11:28
Podziękowania: 32 razy
Otrzymane podziękowania: 385 razy

Re: Wyrażenia algebraiczne

Post autor: heja »

\(S= \frac{at^{2}}{2} \So at^{2}=2S \So t= \sqrt{ \frac{2S}{a} }\)
Emilia09890
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 51
Rejestracja: 15 kwie 2014, 17:40
Podziękowania: 4 razy
Płeć:

Post autor: Emilia09890 »

Wielkie Dzięki :D
ODPOWIEDZ