Rozwiązywanie zadań z arkuszy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Nieprzytomny
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 18
Rejestracja: 31 mar 2014, 17:10
Podziękowania: 23 razy
Płeć:

Rozwiązywanie zadań z arkuszy

Post autor: Nieprzytomny »

Prosze obliczenia

zadanie.4 '
Jezioro w Borowie ma powierzchnię równą około 66.7 ha .Zaznacz odpowiedz, w której powierzchnię jeziora zapisano poprawniie przy zastosowaniu notacji wykładnieczej
odpowiedz 6.67 razy 10³a Tylko obliczenie napisać

Zadanie.5
Nad jeziorem dzieci oddały do przechowalni 14 rowerów górskich i 12 składaków. Za przechowanie jednego roweru górskiego trzeba było zapłacić po 3.50zł zaś koszt przechowania składaka był niższy o 1/5 ile zapłacoco za przechowanie wszystkich rowerów
Zadanie pisemnie obliczenia w zadadaniach

a.85zł b.65zł c.79.80 d,82.60zł

Zadanie.6
W sklepie nad jeziorem magda kupiła lody porcja lodów ważąca 16g zawiera 800cal. ile kcal zawiera 24g tych samych lodów
Zadanie pisemnie
A.1200kcal b.1000kcal c.1800kcal d.1500zł
josselyn
Expert
Expert
Posty: 4026
Rejestracja: 01 kwie 2010, 15:35
Lokalizacja: pod Lublinem - Niedrzwica
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1914 razy
Płeć:

Post autor: josselyn »

\(6\\
16g-800kcal\\
24g-x kcal\\
16x=800 \cdot 24\\
x=1200\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!

„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”

George Polya
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

4.
\(1ha=100a\\66,7ha=66,7\cdot100a=6670a=6,67\cdot10^3a\)
ODPOWIEDZ