Zadanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Nieprzytomny
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 18
Rejestracja: 31 mar 2014, 17:10
Podziękowania: 23 razy
Płeć:

Zadanie

Post autor: Nieprzytomny »

Zad,1 Jurek zaproponował wycieczke rowerową nad jezioro Otomin ,Maciek -do Borowa a Zbyszek do Jasienia jakie jest prawdopobienstwo wyboru przez innych uczniów lasy, trasy zaproponowanej Zbyszka

Zadanie pisemnie
a.1/2 b. 1/3 c. 30% d. 2:1

Zadanie.2 Wojtek kupił taniej rower gdyż jego cenę obniżono z 1200zł o 25% ile złotych za płacił wojtek za rower
a.950zl b. 1175zł c. 51.30 d.1500zł

Zadanie pisemnie
Zadanie.3
Na mapie w szkali 1:300000 odległość z Gdańska do Borowa jest równa 8cm oznacza to że rzeczywista odłeglosc między tymi miejscowośćiami wynosi:

a.37.5km b.24km c.11km 250m d.72km Zadanie pisemnie
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

1.
B.
\(\frac{1}{3}\)

2.
\(100\%-25\%=75\%=0,75\\0,75\cdot1200=900zl\)

3.
\(1:300000\\1cm\ -\ 30000cm=3km\\8cm\ -\ 8\cdot3km=24km\\B.\)
ODPOWIEDZ