Zadanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
prezestb
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 03 cze 2013, 22:04

Zadanie

Post autor: prezestb »

Witam bardzo proszę o rozwiązanie zadania jest to zadnie mojej córki z pierwszej klasy podstawowej i chciałem prosić o jego rozwiązanie gdyż jest tu trochę spraw spornych między rodzicami.Bardzo przepraszam że zawracam głowę ale jestem ciekawy wyniku. O to treść :
Motyle usiadły na gałęzi w pewnej kolejności.Pomyśl i narysuj motyle tak,jak one usiadły.

3 zielone motyle siedzą obok 7 czerwonych,
7 czerwonych siedzi obok 3 zielonych i 2 żółtych,
1 niebieski siedzi obok 3 zielonych.

Bardzo będę wdzięczny za odpowiedź !!
Pozdrawiam Wszystkich
Awatar użytkownika
denatlu
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1107
Rejestracja: 10 mar 2012, 12:35
Lokalizacja: Lublin
Podziękowania: 145 razy
Otrzymane podziękowania: 344 razy
Płeć:

Post autor: denatlu »

Narysować je trzeba w kolejności tak:
1 niebieski 3 zielone 7 czerwonych 2 zolte

Co do treści, to zdanie
Pomyśl i narysuj motyle tak,jak one usiadły.
zupełnie wytrąca
gg: 4987844
Spoiler
.\begin{cases} x \\ y \\ z \end{cases} - układ równań
\frac{}{} - ułamek
\sqrt{} - pierwiastek
prezestb
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 03 cze 2013, 22:04

Re: Zadanie

Post autor: prezestb »

Dziękuję za odpowiedz tak też myślę jest tylko mały problem bo córka przerabiała liczbę 20 i nijak ma się to zadanie to tego co przerabiali.Ale może teraz tak logika w tych szkołach że przerabia się liczbę 20 a zadanie dotyczy 13 :)
ODPOWIEDZ