i jeszcze to ,,,,

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
magda1023
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 18 lis 2009, 16:26

i jeszcze to ,,,,

Post autor: magda1023 »

pan olek wplacil 800zl na lokate terminowa na okres 3 miesiecy,nastepnie przedluzyl okres oszczedzania o nastepne 6 miesiecy,,oprocentowanie wkladu 3 miesiecznego wynosilo 4,5% w stosunku rocznym. Okres kapitalizjacji wkladu wynosil 3 miesiace ,,jaka kwote bedzie mial pan olek po 9 miesiacach?
agulka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 418
Rejestracja: 29 wrz 2009, 00:54
Otrzymane podziękowania: 123 razy

Post autor: agulka »

\(K_{n} = 800(1+\frac{0,045}{4})^3 = 800(1,01125)^3 = 827,30\)
ODPOWIEDZ