Zadanie z treścią

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
nal
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 gru 2012, 21:55
Płeć:

Zadanie z treścią

Post autor: nal »

lasy stanowią około 7/25 powierzchni Polski. 3/4 wszystkich lasów to lasy sosnowe . jaką część powierzchni POLSKI STANOWIĄ INNE NIŻ SOSNOWE
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

\(\frac{7}{25}\cdot\(1-\frac{3}{4}\)\)
nal
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 gru 2012, 21:55
Płeć:

Post autor: nal »

przeczytaj notatke i oblic jaka czesc wszystkich pracowników firmy przebywała podczas kradziezy na parterze i na wyższych piętrach . w południe w powieszczeniach przebywało 1/3 wszystkich pracowników . z tego 3/5 na parterze , 1/3 na 1 piętrze - a pozostali na wyższycm pietrze
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

Sposób jest analogiczny jak poprzednio.
ODPOWIEDZ