Przybliżenie ułamka okresowego 0,(18) z dokładnością do 0,00001 wynosi:
a) 0,18181 b) 0,18180 c) 0,1818 d) 0,18182
Sznurek o długości 2,5 m podzielono na dwie części, z których jedna jest o 30 cm większa od drugiej. Długość krótszej części sznurka jest równa:
a) 1,25 m b) 1,4 m c) 1,1 m d) 1,5 m
Naprawiono drogę o długości 12 km i szerokości 6 m. W ciągu tygodnia wykonano \(\frac{5}{8}\) całej pracy. Ile metrów kwadratowych drogi pozostało do naprawienia?
a) \(450 m^2\) b) \(27 m^2\) c) \(27 000 m^2\) d) \(45 000 m^2\)
Ułamki zwykłe i dziesiętne...
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 143
- Rejestracja: 15 lis 2010, 02:07
- Podziękowania: 88 razy
-
- Expert
- Posty: 4026
- Rejestracja: 01 kwie 2010, 15:35
- Lokalizacja: pod Lublinem - Niedrzwica
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1914 razy
- Płeć:
1. przyblizasz do 5-ciu miejsc po przecinku, szósta cyfra po przecinku jest wieksza od 5
odpowiedz d
odpowiedz d
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya
-
- Expert
- Posty: 4026
- Rejestracja: 01 kwie 2010, 15:35
- Lokalizacja: pod Lublinem - Niedrzwica
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1914 razy
- Płeć:
2
\(2.5m=x+x+0.3m
2.2=2x
x=1.1m\)
odpowedz c
\(2.5m=x+x+0.3m
2.2=2x
x=1.1m\)
odpowedz c
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya
-
- Expert
- Posty: 4026
- Rejestracja: 01 kwie 2010, 15:35
- Lokalizacja: pod Lublinem - Niedrzwica
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1914 razy
- Płeć:
Re: Ułamki zwykłe i dziesiętne...
3
\(P=12000*6m^2=72000m^2
1- \frac{5}{8}= \frac{3}{8}
\frac{3}{8}P= \frac{3}{8} *72000m^2=27000m^2\)
\(P=12000*6m^2=72000m^2
1- \frac{5}{8}= \frac{3}{8}
\frac{3}{8}P= \frac{3}{8} *72000m^2=27000m^2\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya