1. Oto dane obrazujące tempo wycinania lasów równikowych:
a). 1 hektar na sekundę
b). 860 kilometrów kwadratowych dziennie
c). 310 000 kilometrów kwadratowych rocznie
oblicz tempo wycinania lasów równikowych :
a). w metrach kwadratowych na sekundę
b). w metrach kwadratowych dziennie
c). w hektarach rocznie
zadanie tekstowe
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6762
- Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
- Otrzymane podziękowania: 3034 razy
- Płeć:
Re: zadanie tekstowe
\(a)\quad 1\frac{ha}{s}=10\,000\frac{m^2}{s}
b)\quad 860\frac{km^2}{d}=860\,000\,000\frac{m^2}{d}
c)\quad 310\,000\frac{km^2}{r}=31\,000\,000\frac{ha}{r}\)
b)\quad 860\frac{km^2}{d}=860\,000\,000\frac{m^2}{d}
c)\quad 310\,000\frac{km^2}{r}=31\,000\,000\frac{ha}{r}\)