zadanko z trescio o dywanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ewelka-6
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 412
Rejestracja: 02 kwie 2009, 19:29
Podziękowania: 71 razy

zadanko z trescio o dywanie

Post autor: ewelka-6 »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f5e ... b2335.html
treść zadania na zdjęciu z rysunkiem prosze o pomoc to dla mnie wazne
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Re: zadanko z trescio o dywanie

Post autor: octahedron »

\(P_c=5\cdot 2\cdot 19-10\cdot 2\cdot 3=130
P_j=4\cdot 3\cdot 18-10\cdot 2\cdot 3=156
P_c<P_j\)
ODPOWIEDZ