zadanie o stoisku

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
elomelo220
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 28 maja 2009, 19:25

zadanie o stoisku

Post autor: elomelo220 »

Stoiska umieszczono w namiotach w kształcie graniostosłupow o wymiarach podanych na rysunku, oblicz głębokość namiotu x, jesli powierzchnia ścian wykonanych z materiału i prostopadlych do podlogi jest o 8,8 m^2 większa od powierzchni pozostałych ścian z materiału.

Obrazek

Zad. nr 3.
Jenix
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 30 maja 2009, 13:13

Post autor: Jenix »

xm*2,6m+8,8m^(2)=xm*2m*2+2,4m*2m+1,2m*0,5m*2
4xm^(2)+4,8m^(2)+1,2m^(2)-2,6xm^(2)=8,8m^(2) _______/:m^(2)
4x+4,8+1,2-2,6x=8,8
4x-2,6x=8,8-6
1,4x=2,4
x=2
xm=2m

no, chyba rozwiązałem, mam nadzieję, że się nie pomyliłem
ODPOWIEDZ