Prędkość, droga, czas

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Igor
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 01 lis 2011, 21:37
Podziękowania: 19 razy
Płeć:

Prędkość, droga, czas

Post autor: Igor »

1. Jaką drogę przebył samochód, który jechał 4 1/4 godziny ze średnią prędkością 60 km/h?
:D
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

\(v=\frac{s}{t}
s=vt
s=60 \frac{km}{h} \cdot \frac{17}{4} h =255 km\)
ODPOWIEDZ