Działania na liczbach

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Koteczek76
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 12 wrz 2011, 14:35
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Działania na liczbach

Post autor: Koteczek76 »

A.ILOCZYNEM LICZB 145,20,0 I 5 JEST LICZBA 0
B.SUMA DWÓCH LICZB JEST RÓWNA95 JEDEN ZE SKŁADNIKÓW JEST RÓWNY 95 A DRUGI SKŁADNIK JEST RÓWNY 1
C.KOLARZE JADĄC ZE ŚREDNIĄ PRĘDKOŚCIĄ 40 KM NA GODZ W CZASIE 3 GODZIN PRZEJADĄ DROGĘ 120 KM
D.TRZECIA POTĘGA LICZBY 5 JEST ROWNA 125.
KTÓRE ZDANIE JEST FAŁSZYWE.
WYTŁUMACZ WSZYSTKIE ZDANIA



Wyłącz tego Caps Locka, bo oczy bolą
Awatar użytkownika
alexx17
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2084
Rejestracja: 27 mar 2011, 21:34
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowania: 38 razy
Otrzymane podziękowania: 937 razy
Płeć:

Post autor: alexx17 »

Czytałaś regulamin? o.O
Awatar użytkownika
ewelawwy
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2057
Rejestracja: 16 kwie 2010, 15:32
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 910 razy
Płeć:

Post autor: ewelawwy »

b
Awatar użytkownika
alexx17
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2084
Rejestracja: 27 mar 2011, 21:34
Lokalizacja: Szczecin
Podziękowania: 38 razy
Otrzymane podziękowania: 937 razy
Płeć:

Post autor: alexx17 »

Jeżeli już chodzi o wytłumaczenie, to w:
a) mnożysz przez 0
b) \(95+1=?\)
c) \(3 \cdot 40=120\)
d) \(5^3=125\)
ODPOWIEDZ