Układy równan w zad. z trescią

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kot508
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 21 lut 2011, 22:45
Płeć:

Układy równan w zad. z trescią

Post autor: kot508 »

zad 1. dwie prostokatne działki mają równe pola powierzchni. Szerokość pierwszej działki jest równa 6 m , a drugiej- 8m. długość pierwszej działki jest o 3 m większa od długości drugiej działki. Ile metrów bieżących siatki potrzeba na ogrodzenie każdej z tych działek?

Zad.2 W trapezie o polu równym 216 długość wysokości wynosi 12. Różnica długości boków równoległych jest równa 4. Oblicz długość podstaw tego trapezu.
kowalsia1992
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 40
Rejestracja: 17 sty 2011, 14:58
Podziękowania: 18 razy

Post autor: kowalsia1992 »

zad 1
6( x+3) = 8x
rozwiąz to równanie , gdzie x to długosc drugiej działki
Ostatnio zmieniony 27 lut 2011, 11:04 przez kowalsia1992, łącznie zmieniany 1 raz.
kowalsia1992
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 40
Rejestracja: 17 sty 2011, 14:58
Podziękowania: 18 razy

Post autor: kowalsia1992 »

zad. 2
1/2 ( a + b) 12 = 216
a - b = 4
rozwiąż ten układ równan
ODPOWIEDZ