Cena Brutto lodówki ...

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
aroo121
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 23
Rejestracja: 13 sty 2009, 18:42

Cena Brutto lodówki ...

Post autor: aroo121 »

Cena Brutto lodówki (z doliczonym VAT) wynosi 732zł . Stawka VAT jest równa 22%. Zatem cena netto lodówki jest równa:
A. 570,96zł B.600zł C.700zł D393,04zł bardzo prosze o szczegółowe obliczenia !!!!
Kasienka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 376
Rejestracja: 05 sty 2009, 17:06

Post autor: Kasienka »

1,22*x=732
x=732:(1,22)
x=600
ODPOWIEDZ