zbieznnosć szeregów

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
rączka
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 148
Rejestracja: 15 lis 2010, 12:15
Lokalizacja: rączki
Podziękowania: 147 razy
Płeć:

zbieznnosć szeregów

Post autor: rączka »

1 \(\sum_{n=1}^{infty} sin \frac{1}{n}\)

2 \(\sum_{n=1}^{\infty} tg^2 \frac{1}{n}\)

3\(\sum_{n=1}^{\infty} ( cos \frac{1}{n+1}-cos \frac{1}{n})\)
Awatar użytkownika
escher
Moderator
Moderator
Posty: 308
Rejestracja: 26 wrz 2008, 13:41
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 68 razy

Post autor: escher »

Już chciałem pisać odpowiedź, a tu patrzę, że to w gimnazjum zamieszczone.
escher
rączka
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 148
Rejestracja: 15 lis 2010, 12:15
Lokalizacja: rączki
Podziękowania: 147 razy
Płeć:

Post autor: rączka »

przez przypadek:(
ODPOWIEDZ