Objętość Ostrosłupa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Xeon
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 07 mar 2010, 12:44
Podziękowania: 19 razy

Objętość Ostrosłupa

Post autor: Xeon »

Witam, chciałbym was prosić o pomoc z rozwiązaniem 2 zadań, ponieważ ja jestem na nie za głupi i nie wiem co gdzie wstawić, a nie chciałbym dostać złej oceny, więc zwracam się do was o pomoc.

O to zadanie:

Obrazek

Z góry dziękuję za rozwiązanie zadania :) :)
Pol
Moderator
Moderator
Posty: 1026
Rejestracja: 01 gru 2008, 10:00
Lokalizacja: Częstochowa
Otrzymane podziękowania: 137 razy
Płeć:

Post autor: Pol »

\(H^2+3^2=5^2
H=4\)


\(V=\frac 1 3 \cdot P_p \cdot H = \frac 1 3 \cdot 3^2 \cdot 4=12\)
Xeon
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 07 mar 2010, 12:44
Podziękowania: 19 razy

Post autor: Xeon »

Dzięki, hmm to wszystko ? :)
Pol
Moderator
Moderator
Posty: 1026
Rejestracja: 01 gru 2008, 10:00
Lokalizacja: Częstochowa
Otrzymane podziękowania: 137 razy
Płeć:

Post autor: Pol »

Tak, napisałeś że masz dwa zadania, a gdzie drugie?
Xeon
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 07 mar 2010, 12:44
Podziękowania: 19 razy

Post autor: Xeon »

Ach, przepraszam, to jedno było.
ODPOWIEDZ