Suma liczb

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Moravilla
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 05 maja 2010, 21:45
Podziękowania: 1 raz

Suma liczb

Post autor: Moravilla »

suma dwóch liczb wynosi 120, jedna z nich jest 4 razy większa od drugiej.jakie to liczby ?
Pol
Moderator
Moderator
Posty: 1026
Rejestracja: 01 gru 2008, 10:00
Lokalizacja: Częstochowa
Otrzymane podziękowania: 137 razy
Płeć:

Post autor: Pol »

\(\{x+y=120
x+4=y\)


\(\{x=58
y = 62\)
ODPOWIEDZ