Adblock jest włączony: Serwis forum.zadania.info jest utrzymywany z wpływów z reklam (których wcale nie ma tu zbyt dużo). Proszę rozważyć wyłączenie Adblocka na tej stronie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
Gr0m3k
- Witam na forum

- Posty: 4
- Rejestracja: 12 mar 2018, 19:44
- Podziękowania: 3 razy
- Płeć:
Post
autor: Gr0m3k » 13 mar 2018, 08:07
\(x^2 - 17x - 3x - x^2 \ge 0\)
-
Gr0m3k
- Witam na forum

- Posty: 4
- Rejestracja: 12 mar 2018, 19:44
- Podziękowania: 3 razy
- Płeć:
Post
autor: Gr0m3k » 13 mar 2018, 08:09
\(x^2 - 17x -3x - x^2 ≤ 0\)
-
kerajs
- Fachowiec

- Posty: 2698
- Rejestracja: 14 lis 2016, 15:38
- Podziękowania: 26 razy
- Otrzymane podziękowania: 1174 razy
- Płeć:
Post
autor: kerajs » 13 mar 2018, 08:54
1)
\(x^2-17x-3x-x^2 \ge 0\\
-20x \ge 0\\
x \le 0\)
2)
\(x^2-17x-3x-x^2 \le 0\\
-20x \le 0\\
x \ge 0\)