Adblock jest włączony: Serwis forum.zadania.info jest utrzymywany z wpływów z reklam (których wcale nie ma tu zbyt dużo). Proszę rozważyć wyłączenie Adblocka na tej stronie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
af25
- Rozkręcam się

- Posty: 76
- Rejestracja: 05 mar 2010, 16:30
- Podziękowania: 31 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
Post
autor: af25 » 28 wrz 2015, 11:17
Wyznacz pole kwadratu o boku x, gdy: \(\frac{a^4}{x(b-1)}= \frac{ax}{b^2-1}\).
-
eresh
- Guru

- Posty: 16023
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 4 razy
- Otrzymane podziękowania: 9572 razy
- Płeć:
Post
autor: eresh » 28 wrz 2015, 11:19
\(a^4(b^2-1)=ax^2(b-1)\\
x^2=\frac{a^4(b^2-1)}{a(b-1)}\\
P=a^3(b+1)\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 