Obwody okręgów
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: Obwody okręgów
\(r_1+r_2=13 \Rightarrow r_1=13-r_2\\
r_1-r_2=3\\
13-r_2-r_2=3\\
-2r_2=-10\\
r_2=5\\
r_1=13-5=8\\
Ob_1=2\pi\cdot 5=10\pi\\
Ob_2=2\pi\cdot 8=16\pi\)
r_1-r_2=3\\
13-r_2-r_2=3\\
-2r_2=-10\\
r_2=5\\
r_1=13-5=8\\
Ob_1=2\pi\cdot 5=10\pi\\
Ob_2=2\pi\cdot 8=16\pi\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę